sobota, 20. april 2013

Riž, cvetje ali konfeti?

Metanje riža po obredu je tradicija. Sicer se je v zadnjih letih na tržišču pojavil tudi barvni riž, ki je sicer tudi primernejši, saj ponavadi ne vsebuje škroba, ki pušča na oblekah težko izbrisne bele sledi.
Vedno pogosteje svatje mladoporočenca zasujejo s cvetnimi listi, ponavadi naravnimi ali posušenimi.
Vse pogosteje pa, na veselje mlajših, riž ali cvetje zamenjajo za milne mehurčke. Vendar pa je to zelo nevarna možnost. Mešanica za mehurčke namreč ob stiku z obleko pusti sive okrogle madeže, ki so žal neizbrisni! Če je torej obleka bela, je škoda še večja.
Če je poroka bolj bleščeča in glamurozna, so morda bleščice prava odločitev.
Zelo prisrčen trend, ki počasi prihaja tudi v Slovenijo, pa je metanje tako imenovanih konfetov. To so ponavadi iz časopisa, starih not, kartona ali barvnega papirja izrezane različne oblike. Seveda so najpogostejši srčki.
Če se odločite za zadnjo možnost, bo to od vas zahtevalo tudi nekaj priprav (za kar pa na primer lahko prosite tudi katero od družic). Izbrati morate primeren papir in iz njega izrezati veliko število oblik. Na poroki pa prosite koga od sorodnikov, naj poskrbi, da bodo vsi svatje imeli svoj tulec s konfeti. Vanj lahko po vzoru spodnje slike vstavite tudi prijetno sporočilo.

vir fotografij: pinterest, poročni kotiček, pretty chic blog

Ni komentarjev: